Vi använder cookies för att förbättra användbarheten på vår webbplats och göra våra online-tjänster mer relevanta för dig. Genom att fortsätta surfa på vår webbplats godkänner du vårt användande av cookies.

SNART TILL SALU I NORDANÅ

Bostadshus (153 kvm) med uterum, samt gästhus/kontor, garage, förråd och stor parktomt - en fastighet med potential!

Ett tillfälle för den som söker en genuin fastighet med stor utvecklingspotential, i trevlig bymiljö - med förskola, skola och service på kort avstånd - på perfekt pendlarläge till Malmö, Lund och Köpenhamn. Fastigheten ligger utmed den gamla landsvägen, intill det nya bostadsområdet i Nordanå. 

Bostadshuset är ursprungligen från 1800-talets mitt, men har moderniserats och byggt ut sedan 1930-talet. Det omfattar 6 rum och kök, om totalt 153 kvm, ett inglasat uterum samt källare under en del av huset. Dessutom finns ytterligare ett hus på fastigheten, en mindre bostad på ca 43 kvm, samt ett garage med renoveringsbehov och en äldre förrådsbyggnad. 

Det här är en fastighet med stora möjligheter för den som söker ett unikt boende, eller ett investeringsobjekt, eventuellt kombinerat med verksamhet.


BOSTADSHUS:
Bostadshuset har klassiskt putsad vit fasad, med gavlar av svartlaserad panel. 1994 byggdes huset ut till sitt nuvarande utseende. Då dränerades det även kring huset, fasaden putsades, taket brädades om och ett nytt svart plåttak lades. 2014 målades de flesta innerväggar i vita/ljusa kulörer, och vitvaror/maskiner byttes ut.

Uppvärmning sker med jordvärme (450 m slingor), värmepumpen är från 2018 (Bosch, markvärmepump med elpatron). Det är vattenburen golvvärme på entréplanet vattenburna radiatorer på övre plan. Kommunalt vatten och avlopp.

På entréplanet finns en rymlig hall, kök med inredning från 1994 (målat ljusgrått 2014), ett ljust matrum i anslutning till köket, vardagsrum i vinkel med en mindre täljstenskamin, ett rum med utgång till det stora inglasade uterummet som har utsikt över trädgården (exempelvis arbetsrum, bibliotek, gästrum eller sovrum), ett duschrum med tvättmaskin och torktumlare i pelare, ett separat toalettrum samt en klädkammare. På övre plan finns ett större allrum, två rymliga sovrum samt ett oinrett förrådsrum. Det är förberett för badrum/toalett på övre plan.

Källaren är 29 kvm stor, och används idag endast till förvaring. Här står värmepumpen. Avlopp och handfat finns.

GÄSTHUS:
Det andra huset på fastigheten byggdes på 1970-talet, ursprungligen som snickeri/förråd. Det byggdes om till gästhus 1997. Det är 43 kvm stort, och omfattar 1,5 rum och kök samt dusch och toalett. För närvarande används huset som året-runt-bostad. 

Gästhuset är byggt i lättbetong, fasaden är putsad vit, taket är platt och beklätt med papp (1997). Huset är sammanbyggt med den äldre förrådsbyggnaden. Bostaden värms upp med direktverkande el (golvvärme).

Det här huset är perfekt för generationsboende, för tonåringen, för gäster, eller varför inte som kontor eller butik – möjligheterna är många! 

ÖVRIGA BYGGNADER:
Till fastigheten hör ett vitputsat garage med platt pappbeklätt tak (renoveringsbehov), vilket rymmer två bilar (två portar från gatan). På uppfarten finns plats för flera bilar. Garaget är sammanbyggt med den äldre förrådsbyggnaden.

Den äldre isolerade förrådsbyggnaden är vitputsad med svartlaserad panel på gavlarna och tegelpannor på taket (renoveringsbehov). Två tudelade stalldörrar och gjutjärnsdekor ger byggnaden karaktär, ett trevligt inslag till innergården.

I trädgården finns två enklare trädgårdsskjul. 

TRÄDGÅRD:
Trädgården är stor, 3 467 kvm, helt inhägnad, med vildvuxen parkkaraktär – här kan den trädgårdsintresserade förverkliga drömmar! 

Trädgården ligger väl skyddad. Det nya bostadsområdet växer upp på den östra sidan, medan åkermark ger fri utsikt åt såväl söder som väster. I trädgården finns stora gräsytor, diverse uppvuxna fruktträd, en 200 år gammal ek, valnötsträd, cypresser, hasselbuskar och metasequoia (kinesiskt prydnadsträd).  

I direkt anslutning till huvudbyggnaden finns ett inglasat uterum samt ett trädäck. 

Innanför det skyddande planket mot vägen ligger innergården, med entréer till båda husen samt dörrar till förrådsbyggnaden. 

ATT BO I NORDANÅ:
Nordanå är en mindre ort strax utanför Staffanstorps centrum (5 km), med endast 10 km till Malmös centrala delar. 

Bykänslan och den lantliga atmosfären gör att många barnfamiljer nu väljer att bosätta sig här. Nya villor byggs i ett område öster om fastigheten, där kompisar till eventuella barn kommer att bo. Flera förskolor och skolor finns i kommunen. Till närmaste förskola, Duvemåla, är det endast tre minuters promenad. I Tottarp finns skola (F-6), dit tar det 4 minuter med bil. 

Nordanå ligger optimalt för den som snabbt behöver ta sig till Malmö, Köpenhamn eller övriga Skåne, tack vare närheten till Riksväg 11 och E22. För den som inte har tillgång till bil, finns busshållplatser för regiontrafik vid Malmgrens väg, Stationsvägen, Tullstorpsvägen, Dalbyvägen och vid väg 11. 

I byn finns Nordanå grusterminal, som saluför det mesta inom jord, grus och sten, med fri frakt inom byn.

ÖVRIGT:
Fastigheten ligger utanför detaljplanelagt område, men inom sammanhållen bebyggelse, vilket innebär att eventuell ny bebyggelse skall vara lämplig. För vidare information om vilka möjligheter som finns för ny- eller tillbyggnad hänvisas till Stadsbyggnadskontoret i Staffanstorp: 046-25 11 00 (växel) måndag, tisdag, fredag kl.10:30-12:00, torsdagar kl. 13:45-15:15, eller bygglov@staffanstorp.se 

TILL SALU INOM KORT:
Kontakta gärna mäklaren för mer information och/eller för intresseanmälan!
 

ADRESS:
Trelleborgsvägen 4, Staffanstorp

PRIS:
3 995 000 kr, eller högstbjudande

 

Mail Facebook Instagram