Vi använder cookies för att förbättra användbarheten på vår webbplats och göra våra online-tjänster mer relevanta för dig. Genom att fortsätta surfa på vår webbplats godkänner du vårt användande av cookies.

SNART TILL SALU - STRAX UTANFÖR SVEDALA
OBS! Adressen anges först när fastigheten läggs ut till försäljning


NYRENOVERAD AVSTYCKAD GÅRD, FRITT LÄGE I VACKERT LANDSKAP!

 

Ett lantligt och totalrenoverat drömboende, med fritt och ostört läge, på den skånska landsbygden – med skolor och service på bekvämt avstånd. Det tar endast 10 minuter med bil till Svedala, med god service och tågförbindelser till övriga Skåne. Till Malmö Airport tar det 15 minuter, till Malmö/Lund ca 30 min och till Köpenhamn tar det 50 minuter. 

Den trelängade avstyckade gården är belägen i det vackra landskapet strax utanför Svedala. Grindstolpar med belysning och en egen pilallé leder fram till fastigheten. Gårdsplanen är grusbelagd. Bostadsbyggnaden har renoverats från år 2000 och framåt. Under 2019 har bostaden genomgått en omfattande renovering, vilket innebär att den nya ägaren får en helt nyrenoverad bostad. Bostadsytan uppskattas till ca 200 m2. Tomten är 4 772 m2 stor, med gräsmatta, fruktträd, en egen kräftdamm och stensatta uteplatser. Sommarens solnedgångar är magiskt vackra här!

Bostaden är rymlig, ljus och tilltalande - renoverad med känsla och gedigna material. Kök och vardagsrum har öppet upp i nock med synliga takbjälkar. Tak och väggar är vitmålade. Nyinsatta fönster ger mycket ljus. På övre plan (loftet) är även golven vitmålade.

År 2000-2001 lät tidigare ägare gräva ut under hela bostadsdelen (förutom under det mindre duschrummet), en gjuten platta med underliggande isolering lades, vilken försågs med vattenburen golvvärme. Ett helt nytt jordvärmesystem har installerats 2019. Under 2019 har fasaden vitmålats, de massiva ytterdörrarna har målats svarta och taket har fått ett nytt traditionellt listat papptak. Takstolarna i bostadsdelen byttes av tidigare ägare ut mot nya (2000-2001). Under 2019 har bostadsdelens samtliga fönster bytts ut mot underhållsfria svarta 3-glasfönster. Ett panoramafönster samt två takfönster har dessutom satts in, vilket ger bostaden mycket ljus och en känsla av att vara närmare naturen utanför. De senare förändringarna ger gården en mer dansk stil och karaktär.

Huvudentrén har en svart pardörr i massiv ek. Innanför entrén öppnar sig ett stort och rymligt lantkök, med helt ny köksinredning (2019). Pardörrar med fönster mot uteplatsen ger både ljus och härlig utsikt över landskapet. Taket är vitmålat och öppet upp i nock, väggarna är vitmålade. Det här är ett rum med karaktär, ljus och rymd. Ett takfönster finns för extra ljus. Ett nylagt betonggolv ger en fin brytning mot det vita. När pardörrarna under den varmare delen av året öppnas upp, blir den stensatta uteplatsen utanför som ett extra rum i anslutning till köket. 

Vardagsrummet är stort och rymligt, med flera fönster mot trädgården och det vackra öppna landskapet utanför. Den luftiga känslan förstärks av att det vitmålade taket även här är öppnat upp i nock. Centralt i rummet finns en renoverad äldre gjutjärnskamin, vilken ger både god värme och hög mysfaktor. Väggarna är vita och på golvet ligger ett plankgolv.

Vardagsrummet går över i ett matrum, med ett fönster mot innergården och ett nyinsatt spröjsat panoramafönster med utsikt mot naturen utanför – vackert som en tavla! 

I avdelningen längst bort i huset finns ytterligare en entrédörr, en inre hall, två rum (sovrum) samt ett duschrum som har renoverats 2019, med ljust marmorgolv, helkaklade väggar i vitt och exklusiv brittisk inredning (toalett, handfat och dusch, Britannia).

Från den inre hallen nås ovanvåningen/loftet via en vitmålad trappa i furu. Loftet har totalrenoverats 2019, och består av ett genomgående rum (med snedtak, full takhöjd vid nock), två nyinsatta takfönster – väggar, tak och golv målade helt i vitt. Ett gavelfönster finns i den ena ändan av rummet, och på den motsatta sidan av rummet sitter två mindre fönster med vy över vardagsrummet. Loftet kan ha många användningsområden - exempelvis sovrum (går att göra om till flera rum), gästrum, allrum, lekrum eller arbetsrum.

I den andra delen av huset finns ett stort badrum med kakel och klinker av italiensk design, vilket renoverades 2016. Duschen är mycket väl tilltagen, ett stilrent dubbelhandfat med kommod och en designad handdukstork. Ett fristående badkar är placerat invid en pardörr med glas ut mot trädgården, vilket ger milsvid utsikt över landskapet!

Tvättstugan är belägen intill det stora badrummet. I anslutning till badrummet finns även en mindre klädkammare.

 

Övriga Byggnader

Det f d stallet (ca 80 m2) är oinrett, med stora möjligheter att utveckla efter egna önskemål. Här är det möjligt att ha djur, exempelvis hästar, hundar, får eller höns. Det finns utrymme för tre fullstora hästboxar. Ridhus finns i närheten. För den som inte vill ha djur, kan utrymmet med fördel nyttjas till förråd, eller göras om till garage, kontor eller butik. Det är också möjligt att göra om det f d stallet till bostad - ett perfekt gästrum eller tonårsboende. Möjlighet finns även att riva väggen mellan bostad och stall, och förlänga bostaden till att även omfatta stallbyggnaden. Det sistnämnda hade nuvarande ägare för avsikt att göra, ritningar för detta finns att tillgå för den som är intresserad.

Den äldre logen är ca 80 m2, och i behov av renovering.


Trädgård

Tomten är 4 772 kvm stor och friköpt. Här finns gräsmatta och uppvuxna fruktträd – och utsikt över det vackra landskapet. Trädgården har inte haft högsta prioritet de senaste åren, varför det är en trädgård med stor potential!

Trevliga stensatta uteplatser finns bakom huset, med utsikt över det öppna landskapet.

Här finns även en egen nyhamlad pilallé och en kräftdamm med egna kräftor.


Närområde

Svedala är närmaste större ort, med all tänkbar service. Kommunikationsmöjligheter till övriga Skåne är härifrån mycket goda. Med buss och tåg är det lätt att ta sig vidare till Malmö, Lund, Trelleborg , Ystad eller Malmö Airport. Pendlingsavståndet till Malmö/Lund, och Köpenhamn är perfekt. Från gården är det ca 1,5 km till närmaste busshållplats.

Det kuperade landskapet i närområdet är mycket vackert! Bokskogar, golfbanor, ridanläggningar, utomhusbad, fotbollsplaner, tennishall och gymnastikförening finns på kort avstånd.

Tegelberga Golfklubb ligger knappt 6 km bort, vilken är en naturskön hedbana. 18-hålsbanan stod klar 1990, och 2002 invigdes en Pay&Play-banan med 9 hål. Här finns restaurangen Tegelberga Golfkrog.

Sydslättens Ridskola och Sydslättens Rytteareförening ligger på 7 km avstånd, där det finns möjlighet att både gå på ridskola eller skaffa ridhuskort för egen häst. 

2,5 km från gården, i Fru Alstad, finns Pilens Montessoriskola - med förskola, skola (F-6) och fritids. Alstad förskola och Västra Alstad skola (F-6) och fritids, den minsta skolan i Trelleborgs Kommun, ligger endast 7 km från gården. Skoltaxi/skolbuss finns.

 

Pris

      5 450 000 kronor, eller högstbjudande
     

      Kontakta mäklaren för intresseanmälan och mer information!

Mail Facebook Instagram